Várólista

Várólista

2017 (számomra) legmeghatározóbb könyvei

2018. január 02. - eszter.m

4264037742_99b6c8e4b2_b.jpg

Az ilyen könyves listák mindig nehezen állnak össze. 2017-ben ráadásul több, mint 150 könyvet olvastam el, ami nem csekélység. Így nem is próbálkoznék tízes listával, lesz, amennyi lesz.

Dirk Gently. Mindegyik. Nem csak a könyvek, hanem a jelenleg futó BBC Americás sorozat is a szívem csücske lett az idei évben. Tökéletesen kikapcsoltak.

Celeste Ng: Amit sohase mondtam el. Nagyon összetett és megrázó könyv volt, amire a történet ellenére is szívesen gondolok vissza.

Paul Fischer: Kim Dzsongil bemutatja. A filmtörténet egyik legizgalmasabb emberrablási története.

Claire North: Harry August csodálatos élete. Hihetetlen összetett rendszer volt, amitől rettegtem előre, de gyönyörűen lehetett követni az eseményeket.

Colson Whitehead: The Underground Railroad. Szinte sterilen megírt, nagyon érdekes szökés a rabszolgaságból. Magyar is megjelent.

Abigail Tarttelin: Golden Boy. YA egy hermafrodita srácról. Megrázó olvasmány volt.

Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi. Szinte tökéletes ifjúsági, minek tanulsága, a szülő mégis tudja, mi/ki kell a gyerekének. Igaz, nem a legjobb tanulság, de a sztori főszereplőinek bevált.

Wayward Children. Seanan McGuire kisregény sorozata fantasztikusan felépített, izgalmas világokat tár a szemünk elé. Hangoskönyvként fogyasztva is ajánlott.

Monsters of Verity. Victoria Schwab duológiája volt idén a kedvencem. Ahogy tavaly a Nyertes-trilógiáért rajongtam. Minden sora aranyat ér. Állítólag jön magyarul.ű

The Illuminae files. Első két részt hangoskönyvként élveztem. Teljes szereplős rádiójáték, hangeffektekkel és fantasztikus sci-fi űroperaként. Alig várom a lezáró részt, ami márciusban jön.

Cixin Liu: A háromtest-probléma. Kínai sc-fi. Kicsit nehezen emészthető, de remek olvasmány volt

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka. Egyszerűen csak WOW!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr1313499885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása