Várólista

Várólista

Yuval Noah Harari - Homo Deus

2018. március 25. - eszter.m

molyos adatlap

 A Sapiens után a Homo Deus szinte könnyed olvasmány volt. Míg az előző kötetben főleg azzal foglalkozott, hogy jutott el idáig az emberiség, addig ebben a könyvben már a jövőbeli terveink és lehetőségeink kerültek terítékre.

Nagyon érdekesen állította az embert a középpontba, aki szinte vallásosan isteníti önmagát, az egyéniségét. Majd haladunk tovább és minden az ember körül forog. Elfeledkezünk minden másról és csak az én a fontos. Felveti a lehetőségét annak, hogy a technológia miatt a társadalom át fog alakulni, de mit hoz a jövő kérdésre nem tud/akar egyértelmű választ adni. Igaza van, annyi változó, különböző tényező variálja a lehetőségeket. A legnagyobb variáns persze maga az ember.

Kíváncsi leszek, hova jutunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr2613747324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása