Várólista

Várólista

Lackfi János - Szerelmi nyomozás

2017. szeptember 11. - eszter.m

molyos adatlap

Gyerekkorom legjobb gyerekregényeit juttatta eszembe ez a kötet. Vicces, jó stílusban megírt történet egy 14 éves kamasz előadásában.

A cím miatt azt is hihetnénk, hogy a 144 oldalas könyv egésze a szerelme utáni kutatással telik, de ez a szál meglepően kevés oldalszámot emészt fel. Ami nem baj. Egyáltalán, mert megismerkedhetünk az AOSZTÁLY, a laza osztály színes, érdekes karaktereivel, tanáraival, akikről kár lenne lemaradni, holmi kamaszos szerelem miatt. Tudom már, a Repülő osztály jutott eszembe róla. Imádom azt a könyvet! Pedig a két történet között nincs sok hasonlóság, de ott is érdekesek a srácok, mint itt, van egy rövid nyomozós rész, majd boldog a lezárás. A hangulata is hasonló volt a kettőnek az én szememben.

Visszatérve a nyolcadikosokra. Van itt falmászó, énekes, szakács, nyelvzseni, kutyák istennője, filozófus, erdőkerülő, zenész, minden. Mindenki a maga szakterületén olyat tud hozzátenni az egészhez, amitől az évfolyam maradéka elbujdokolhat. Jó az osztályközösség, nem fúrják egymást, nincs rivalizálás. Ilyennek képzeli az ember az álom osztályközösséget.

Hiányzott már egy ilyen az életemből.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr9812776168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása