Várólista

Várólista

Szabó Magda - Abigél

2017. április 27. - eszter.m

molyos adatlap

Annyiszor adják a tévében a sorozatot és még abból is csak részleteket láttam eddig jobbára. Ráadásul a forgatás Vácon zajlott, felismerem a régi állomásépületet, a püspöki palotát, sőt édesanyám pár gyerekkori barátnője, hosszú hajának köszönhetően Matulás lett... Valahogy mégis kimaradt az életemből ez a regény eddig.

Annak ellenére, hogy borzasztóan élveztem a történetet és láttam a fejemben a saját filmem, megvoltak vele a magam problémái. A lányok gonoszak, szinte már kegyetlenek. Persze megértem, az ilyen zárt világban, ahol minden lépésük, gondolatuk és szórakozásuk nyomon követik, minden apró kihágást komoly megtorlás követ, egy áruló igazi csapás. És Gina pont ilyen csapás. Nem gonoszságból, hanem egyszerűen azért mert az eddigi francia kisasszony melletti élete túl könnyű volt a Matulához képest, édesapja a széltől is óvta. Mondhatnám, hogy rosszul tette, de csak meg akarta óvni. Nem is igen hiszem, hogy Gina felfogta, a világban háború zajlik és hogy ez mit jelent az apjának és az országnak. A maga 13 évével csak a fiúkon és a szórakozáson járt az esze.

Persze nem azt mondom, hogy az elkényeztetett kis fruska csupa ártatlanság. Szegény Kőniget ott gúnyolta, ahol érte és lenézte a megbocsátásra, óvásra hajlamos jelleme miatt. Pedig ha belegondolunk, az édesapja ugyanezt csinálta vele is. Horn Miciben, a drága Horn Miciben (rajongom érte annyira, mint Torma Piroska) is csak a hibát kereste, pedig ő is csak enyhíteni akart a kínon és a szigoron, ami az iskola falain belül és kívül vette körül a lányokat.

Vajon Torma igazgató úr jól tette, hogy ennyire óvta a tanítványait? Eleinte nemmel feleltem volna rá, de mindennek ellenére megadta nekik azt, amitől odahaza olyan hamar megfosztotta volna őket az élet, a gyermekkort. Szigorú, de ugyanakkor gondtalan gyermekkort.

 

52 könyves kihívás: 49. Egy könyv valaki más polcáról (édesanyám polcáról)

Ami pedig a fejemben játszódó filmet illeti... Koreában játszódott, a Japán megszállás idejének végén. Vitay tábornok ebben az esetben egy kollaboráns tiszt, aki látszólag a japánoknak segít, valójában az Ellenállás titkos ügynöke. Szinte hallom a Mowg által megírt zenét, látom a gyönyörű képsorokat. Fantasztikus film lenne és passzolna a mostanában a koreai filmgyártást átható trendhez. Bár meg kell mondanom, hogy nem lenne negédes. A tábornok halálát látnánk a vásznon, a lányok elválása kegyetlen lenne és már fejemben a szereplőválogatást is elkezdtem. Csak nem találom Kőniget, illetve van jelöltem, csak túl snájdig erre a szerepre, Shin Sung-rok... El tudná játszani és a változatosság kedvéért nem újra a rosszfiút kapná meg, de jelentősen megfiatalítanám Kőniget. Gina szerepére két koreai színésznőm is van, Shim Eun-kyung, ő talán jobban passzolna. A másik pedig Kim Sae-ron, teljesen más irányba vinné el a karaktert. Abbahagyom, mert elkeserít, hogy nem készül el ez a film...

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr4712435833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása