Várólista

Várólista

Marissa Meyer - Heartless

2017. január 29. - eszter.m

molyos adatlap

Bevallom, nekem kicsit nehezen indult be a történet. Kb. a feléig elég nyögvenyelősen haladtam, de aztán nagyon beindult Cath története, aztán a vége felé már csak 30 oldal volt hátra, egy csomó minden megoldatlan és nagyon féltem, hogy nem tud mindent beleszuszakolni a fennmaradó időbe, hiszen ez nem sorozat, hanem egykötetes történet a Szív királynő eredettörténete. De szerencsére aggodalomra semmi gond. Marissa Meyer megtartotta helyét a kedvenc YA szerzőim között.

Mondjuk nehéz dolga volt, mert nem szeretem az Alíz Csodaországbant, sem a könyvet, sem a Disney mesét, sem a Tim Burton filmet, szóval innen szép a nyerés. Olyan az a könyv, mintha jól beLSDzett volna Carroll. Szóval eleve fenntartásokkal vártam, hogy mi lesz ebből. Mondjuk ennek dacára van még egy Alice átirat, amit idén elő akarok venni, a Queen of Hearts Colleen Oakes-tól.

Szóval Cath Pinkerton a fiatal lány, akinek a hobbija a sütés és nemesi származása ellenére az minden vágya, hogy cukrászdát nyisson a barátnőjével/szobalányával Mary Ann-nel. Csak épp a családja mást tartogat számára, hiszen már eladósorba került, a király pedig épp feleséget keres, plusz imádja a süteményeit. A szülők sima kis tervébe egy dolog zavar be, illetve kettő, 1. az udvari bálon Cath megismeri az udvari bolondot Jestet, aki vonzó és elvarázsol, akár szó szerint is, 2. a Jabberwocky támadás (Gruffacsór), ami rendesen elrontja a bulit, de esélyt ad Cath-nek, hogy elódázza a lánykérést.

Szóval ez az alap. Nem értettem, hogy lesz ezek után Cathből a kegyetlen Szív királynő, hiszen egyáltalán nem úgy indult a leány, de aztán a kötet felénél a színházban van egy újabb Jabberwocky támadás, ahol elhagyja száját az ominózus mondat "Off with the head", és éreztem, hogy megvan benne, ami a királynőséghez kell. Aztán zajlottak tovább az események és Cath egyre közelebb került a végzetéhez... Voltak megrázó pillanatok, de szerintem nagyon jól lett összerakva az egész. Szóval olvasásra ajánlott, bár gondolom annak jobban tetszik, aki az eredeti történetet is szereti... Kedvcsinálónak pedig a könyvtrailer!

 

Az 52 könyves kihívásnak ezzel teljesült az 52. pontja, vagyis egy kitalált helyszínen játszódó történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr8312160263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása