Várólista

Várólista

Danielle Paige - Before the Snow

Stealing Snow 0,1

2016. augusztus 07. - eszter.m

molyos adatlap

Azt hiszem, itt is egy nagyon lassú építkezés elejének lehetünk tanúi, ahogy a Dorothy-s előzménynovellák esetében. Ez Danielle Paige új regénysorozatának a Stealing Snow-nak az első előzménynovellája, ami egy Hókirálynő átirat lesz. Ha jól emlékszem. Szeptember végéig várhatok a tudásra.

Algid birodalmában a Hókirály uralkodik, akinek van egy fia, Lazar herceg. Lazar a Hó hatalmának birtokában van és még kisgyermekként több szolgájával is végzett. Nepenthe édesanyja a Folyó boszorkánya, aki beleszeretett egy halandóba és a földi életet választotta, de azért apróbb varázslatokra még képes. A koventje segítségével kitörli a herceg emlékeit a szörnyű "balesetről". Nepenthét szülei halála után az Erdő boszorkánya neveli és tanítja a varázslatra. Évekkel később pedig Nepenthe és egyetlen társa Ora segít az immár vonzó Lazar hercegnek megismerkedni a varázslattal, amit birtokol... Persze, hogy szerelmi háromszög lesz a vége. Természetesen nem érzem a vonzalmat a szereplők között. Csak azért tudom, hogy létezik, mert Miss Paige számtalanszor emlékeztet rá.

Tisztesség írás és tényleg érdekes az alaptörténet és ötlet, de valahogy nem érzem magaménak Danielle Paige stílusát, már a Dorothy-val sem tudott igazán megfogni, bár a novellák ott tetszenek. Ez is tetszik. Tetszik annyira, hogy majd elolvassam a Queen Risingot, de nem tudom tetszik-e annyira, hogy végigkísérjem az egész sorozatot. A másik sorozat esetében is túlzásnak érzem a kismillió kísérő novellát. (4 regény, és min. 10 novella nekem már túl sok elköteleződés.) Aztán majd meglátjuk. Eddig nem győzött meg ez a világ.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr298928508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása