Várólista

Várólista

P. G. Wodehouse - Hajómágnás a pácban

Jeeves 8.

2018. február 03. - eszter.m

molyos adatlap

Amint végeztem a Jeeves sorozattal, tartanom kell egy kis szünetet Wodehouse-zal, mert ha túl sok lesz, akkor nem fogom értékelni tovább a hihetetlenül könnyed humort, amit képvisel.

Bertie-nek ezúttal másik nénikéje Agatha okoz gondot, de csak közvetve. A néni férjének, Percy bácsinak van szüksége Jeeves segítségére, aki egyébként a címben szereplő hajómágnás. Hősünk természetesen tiltakozik a vidéki kiruccanás ellen több okból is. Először is, ott van Edwin, a cserkész, aki mindent borzasztóan elbaltáz, főleg ha lemaradt a jócselekedeteiben. Egy kobak és egy ház sincs biztonságban mellette. Másodszor egykori menyasszonya Florence a bácsi lánya és anno csak egy hajszállal sikerült megúsznia a házasságot. De barátjának Bokonak és Nobbynak a bácsi gyámleányának is kell a segítség, mert Percy bácsi nem lelkesedik a frigyük iránt.

Szóval rengeteg vicces jelenet és csetlés-botlás, egy maszkabál után hőseink mindent megoldanak, elrendeznek és Bertie szerencsére ebből a történetből is agglegénykét kerül ki. De itt még Jeeves segítsége is majdnem későn érkezik és meglátjuk, hogy azért én imádott Bertramom sem egy elveszett gyerek. Csak elkényelmesedett örök tanácsadója mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr4113576591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása