Várólista

Várólista

P. G. Wodehouse - Gáz van, Jeeves!

Jeeves 7.

2018. január 27. - eszter.m

molyos adatlap

 Bertie családi és baráti kötelezettségeinek próbál eleget tenni ebben a szösszenetben is. Mint az összes többiben. De nem könnyű jó barátnak és unokaöccsnek lenni egy akkora katyvaszban, amekkorába keveredik. már megint.

Egyrészt Dahlia néni megbízásából el kellene lopnia egy marhafölözőt. Csak épp Sir Watkyn, a házigazda meg van győződve arról, hogy Bertie épp erre készül. Spode pedig, a házigazda másik vendége, mindent elkövet, hogy ezt megakadályozza. Közben a srácot újra fenyegeti az a veszély, hogy Margaret, Gussie barátja menyasszonya mégis inkább vele köti össze az életét. Ami természetesen nincs Bertie ínyére. Ráadásul a rend éber őre is mindent elkövet, hogy megóvja a marhafölözőt, ha már a rendőrsisakját nem sikerült, míg Dahlia néni épp az ellopására készül.

A történet szövevényesen fut egyszerre több szálon és be kell vallanom, mikor az a szerencsétlen ezüst marhafölöző már megint eltűnt-feltűnt kicsit untam is. De Bertie-t imádom és megértem, hogy minden nő hozzá akar menni, mikor épp összekap aktuális jegyesével. Hiszen úgysem képes nemet mondani, ha Jeeves nem mentené meg folyton már rég férj lenne belőle. Milyen szerencse, hogy épp idejében lép színre a komornyik!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr2713568467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása