Várólista

Várólista

Marissa Meyer - Cress

The Lunar Chronicles 3.

2016. június 13. - eszter.m

molyos adatlap

Oké, elismerem, a Scarlet nekem sem nagy kedvencem. De a sorozat 3. kötete tökéletes volt. Olyan volt, mintha két könyvet olvastam volna egymás után, annyi minden történt benne.

Kezdjük azzal, hogy a Farkasból, Scarletből, Cinderből, Thorne-ból és persze Ikóból álló csapatnak meg kell mentenie Cress-t, Levana királynő programozóját egy Föld körül keringő műholdról, ahova évekkel ezelőtt zárta be őt Sybil fővarázsló, hogy kihasználhassa számítástechnikai tehetségét. Persze egy felkészületlen kamasz bandáról van szó. Igaz, Farkas már felnőtt férfi, de ő meg félig vadállat, szóval nem számít. A lényeg, hogy a mentőakció nem úgy sül el, ahogy azt tervezték és így kerül Thorne és Cress a sivatagba, Scarletet elrabolja Sybil, a csapat maradéka pedig elfogja Jacin Clay holdbéli testőrt. És irány Afrika, Erland doktor nyomában.

Thorne és Cress a sivatagban valami hilarious. Vinnyogtam, mikor olvastam és nem vagyok rá büszke. A kislány nagy rajongója Thorne "munkásságának" és "hőstetteinek", ami azért ismerjük el, valahol érthető. A kapitány pedig mindent megtesz, hogy lerombolja a róla kialakult kedvező képet. Miközben ők a Szaharában próbálnak túlélni minimális élelemmel, vízzel, úgy hogy a kapitány meg is vakult, addig a többiek eljutnak Farafrah-ba Erlandhoz és Farkas megkapja a szükséges ellátást, kiderül, hogy Jacin mégsem olyan elvakult holdbéli, mint hitték, és hogy sokkal több holdbéli menekült a Földre, mint az eredetileg gondolták. Már csak ki kell találni valamit, hogy Levana királynőt letaszíthassák a trónjáról.

Meyer irtó izgalmasra írta meg Kai császár elrablását, ami egy komoly terv része, higgyük el a kamasz bandának. Szinte rágtam a körmöm miközben olvastam. És újra vinnyogtam, mikor magához tért a Rampion fedélzetén és végre elismerte, hogy szerelmes egy iciri-picirit Cinderbe. Egek, isteni volt. Az emberrablás közben pedig olyan fontos dolog derült ki, hogy Erland doktor valójában Cress édesapja, de mivel megkapta a letumózist, ezért őt hátrahagyták, a betegséget biológiai hadviselésnek szánták a holdbéliek, valamint Cress megkapta élete első csókját Throne-tól és állítólag nagyon megérte ezt a csókot kivárni. Szóval volt esemény dögivel a 3. részben.

Azért a Lunán játszódó jelenetek és Scarlet fogsága is nagyon érdekes volt. Végre megismerkedtünk Winter hercegnővel, Levana mostohalányával, aki már az őrület peremén táncol, mert nem használta agymanipuláló képességeit 12 éves kora óta. Ha pedig egy holdbéli ezt nem teszi, akkor abba beleőrül és meghal. Ennek megfelelően nagyon furcsa teremtmény, akinek egy farkas a legjobb barátja, mert a gyerekkori barátnője hamuvá vált. Csak nem Cinder az? De szerintem igen. A másik barátja, Jacin pedig lent ragadt a Földön. Scarlet pedig jelenleg nem barátja senkinek.

Nagyon izgulok, mi lesz a sorozatzáró Winterben, de előbb még elolvasom a Fairest-et, ami Levana királynő története. Ha már ebben a sorrendben jelentek meg... Sok spoiler, sok spoiler, bocs. De enélkül lehetetlen rajongani a részért...

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr728785708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása