Várólista

Várólista

Jane Austen - Meggyőző érvek

2016. február 26. - eszter.m

molyos adatlap

Elmondhatatlan módon rajongom Austen könyveiért. Majdnem az összeset olvastam már. A korai művei között akad pár, amihez még nem volt szerencsém. Tavaly még Claire Tomalin róla szóló monográfiáját is elolvastam.

A Meggyőző érvek az én kedvencem. Ennyi, ez nem vita tárgya. Mindig is Anne volt a kedvenc hősnőm. A csendes, türelmes Anne és Wentworth kapitány csodás férfi. Persze, megbántotta Anne nyolc évvel ezelőtt, de visszatérte után nem tud nem beleszeretni újra. Szerintem soha ki sem szeretett belőle.

Azt furcsállom, hogy ehhez senki nem írt előzményt, folytatást, a többi szereplő történetét, bármit, amivel persze a Büszkeség és Balítélet bőven rendelkezik. Filmes feldolgozása is kevés akad, a hatvanas években készült egy sorozat, ami azóta elveszett a BBC rendrakása során, készült egy 1971-es sorozat az ITV-nél, majd 1995-ben egy tévéfilm és az ITV megkegyelmezett nekünk, egy újabb változatot forgattak 2007-ben. Nekem személy szerint épp ez a kedvencem. De azért el tudnám viselni, ha kitalálná valaki, hogy zajlott Anne és a kapitány megismerkedése és rövid kapcsolata, vagy hogy mi történik velük a házasságkötés után. Bernie Su is összekaphatná magát és modern köntösbe bújtathatná a történetet egy websorozat formájában. Ahhoz nagyon ért.

Amíg az elkészül, remélem egyszer elkészül, újranézem a 2007-es változatot, mert Rupert Penry-Jones csodálatos.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr538405982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása