Várólista

Várólista

Douglas Adams - A kétség lazaca

Egy utolsó stoppolás a galaxisban

2018. január 29. - eszter.m

molyos adatlap

Bár a Galaxis útikalauzzal nem volt felhőtlen a viszonyom, de a Dirk Gently regényeket egyszerűen imádtam. Egyértelműen hatalmas érdeklődéssel és elvárással vettem kézbe A Kétség Lazacát. Nem kellett csalódnom.

Az Adams halála után kiadott gyűjtemény valódi kincseket rejteget. Több vele készített interjú és általa írt cikk szerepel a kötetben, amiket egy elkezdett Dirk Gently regény koronáz meg. A cikkekből pedig kiderül, milyen szerteágazó dolgok érdekelték. Kezdve Wodehouse munkásságával folytatva az állatvilág védelmével és jó adag számítástechnikával is megfűszerezte mindezt. Érdekes figura volt, aki mindenbe belevetette magát, ami egy kicsit is érdekelte és ha ma élne, ő lenne az első, aki sorban állna a legújabb iPhone-ért.

A rengeteg humor mögött egy komoly férfi rejlett, akit mindennél jobban érdekelt a bolygónk védelme, imádta a Beatles-t és a lányát. Szerette volna látni az Útikalauz filmet, ami évekkel halála után készült el. Kíváncsi vagyok, mit szólt volna hozzá. Tetszett volna neki az, amit Max Landis csinált Dirkből? Mert szerintem imádná az őrültségét.

Már csak a nagyon komoly énjét kell megismernem. Ami hamarosan eljön, amint kézbe veszem az Utoljára Láthatót!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr9913572071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása