Várólista

Várólista

Fan Wu - Február virágai

2017. augusztus 29. - eszter.m

molyos adatlap

 Ezt a könyvecskét nem is olyan régen azért szereztem be, mert a molyon ebből kaptam a szerencsesütimet. Egy mondat elég volt ahhoz, hogy olvasni akarjam.

Könyvmoly vagy, a legnagyobb álmodozó, akivel valaha találkoztam.

Kínában kezdünk, mondjuk napjainkban, ahol Ming épp kivándorolni készül Amerikába, hogy a doktori képzését egy ottani egyetemen fejezze be. Majd egy véletlen találkozás kapcsán visszatérünk egyetemi éveihez, amikor 17 évesen, gólyaként megismerkedett a nála 7 évvel idősebb Jennel, aki az iskola rosszlányaként felforgatta az életét.

Az LMBT címke is ott virít a kötet adatlapján, nem véletlenül persze. Ugyanakkor, aki vad, heves egymásra találásokra számít, az most felejtse el a Február virágait. Ez a történet sokkal inkább szól a belső vívódásról, mint a valódi tettekről. A lényege a barátság és nem az, hogy egy 17 éves lány leszbikus-e vagy sem. Épp abban rejlik az erőssége, hogy nem mondja ki egyértelműen a dolgokat, hanem rengeteg mindent az olvasó képzeletére bíz.

Az izgalmasabb karakter egyértelműen Jen volt, a maga szabadosságával és látszólagos nemtörődömségével mindenkiből erős érzelmeket váltott ki, utálták, vagy szerették. Nekem is volt egy ilyen barátnőm, imádták, vagy utálták. Pedig ő nem is volt olyan szélsőségesen feltűnő jelenség, mint Jen. Vele ellentétben Ming naivitása már szinte komikusra sikerült, teherbe eshet egy nő a csókolózástól. De az ő "tisztasága" tartotta egyenesben a barátnőjét. Ameddig csak tehette.

Nekem nagyon tetszett a nyitott vég. Kifejezetten szeretem, ha a lezárás egy részét az írók a közönségre bízzák. Találkozik a két nő Amerikában? Ha igen, hogyan alakul a kapcsolat? Megmaradt még bármi Ming egykori érzelmeiből, vagy "csak" kamaszos kíváncsiság/fellángolás volt az egész? Lehetnek még barátok, vagy akár több is? Ez mind rajtunk múlik.

Egyébként olvasta más is az írónő wikis adatlapját? A megadott infók alapján ő maga Ming... Remélem rátalált arra, akit keresett!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr9712747272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása