Várólista

Várólista

Joanne Fluke - Meggyes ​túrótorta és gyilkosság

Hannah Swensen 8.

2017. augusztus 09. - eszter.m

molyos adatlap

Lehet, hogy nem a 8. kötettel kellene kezdeni egy sorozatot, de mivel ezek jobbára kiegészítő kötetek, nem érzem szükségét annak, hogy sorban haladjak velük. Különben is, a sorozatot nézem! Bár azt hiszem, konkrétan ebből a kötetből, még nem készített filmet a Hallmark, de azt hiszem Pékség nyomozóiroda címmel leadta valamelyik csatorna.

Szóval Hannah Swensen és Eden Lake egy filmforgatás és egy újabb gyilkosság részesévé válik. És még azt mondják, egy kisvárosban unalmas az élet. Hát itt pont nem az! Ráadásul Hannah magánélete is a feje tetejére állt. Mindkét udvarlója, a nyomozó Mike és a fogorvos Norman is megkérte a kezét. A kisváros minden lakója úgy gondolja, hogy beleszólása van a döntésbe. De a nő nem akar, vagy nem tud dönteni. Mindkét férfit szereti, ők pedig elfogadják ezt a furcsa háromszöget. Szeptemberben jön ki Szurovecz Kitti új könyve, A sokszívű. Szerintem az kb. egy ilyen kapcsolatról szólhat majd, az alapján, amit eddig tudok róla.

A gyilkosság mondhatni meglepő. A rendező az elvileg ütőszeg nélküli pisztollyal fejbe lövi magát a teljes stáb szeme láttára. De mivel elég utálatos egy pasas volt életében, így szinte mindenkinek volt indítéka a gyilkosságra. Hannah persze nem hagyja annyiban, pedig természetesen megígéri Mike-nak, hogy ezúttal istenuccse kimarad a dologból, de ismerjük Hannah-t. Nyakig merül akár még a tehéntrágyába is, hogy megtudja, mi az igazság. Mellesleg pedig oltári süteményeket süt közben. Ezt mondjuk nagyon értékelem. Ki kellene próbálni a recepteket!

Mit mondhatnék, ez egy cozy mystery. Nincs benne erőszak, ellenben rengeteg finom sütemény és egy szép adag kisvárosi idill kap helyet. Én imádom az ilyet. Ha találok még belőle, tuti olvasom tovább. Addig pedig beérem a filmekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr4312696307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása