Várólista

Várólista

Seanan McGuire - Every Heart a Doorway

Wayward Children 1.

2017. július 11. - eszter.m

molyos adatlap

Csak annyit tudtam a kötetről, hogy nagyon rövid és sokan nagyon szeretik. A sztori alapját egy iskola adja, különleges gyerekek kerülnek ide. Mind jártak más világokba, mint a Narniában kalandozó gyerekek, vagy Alíz, de valahogyan hazatértek és nem tudnak túllépni az ott tapasztaltakon és vissza akarnak térni az új otthonukba. Természetesen számtalan világ létezik, alig vannak olyanok, akik közös világban jártak. A Wayward iskolába érkezik Nancy is, hogy "meggyógyuljon". Ő a Halottak birodalmából érkezett vissza, ami nem egyezik meg a Csontvázak világával, ahová az egyik fontos mellékszereplőnk utazott.

A suli azért számít különlegesnek, mert maguk a tanárok és a terapeuta is járt már máshol és ugyanúgy visszavágynak. Nagyon vegyes szereplőgárdát ismerhetünk meg. Nancy aszexuális, szobatársa ázsiai, van egy transz karakterünk. Az ikrek, Jack és Jill még ezek között a különcök között is különcnek számítanak vámpíros, frankensteines világukkal. Nancy érkezése után pedig egy tragédiasorozat indul be a suliban és persze, hogy mindenki az új lányt vádolja, de szerencsére páran kiállnak mellette és együtt kezdenek nyomozni az ügyekben.

Attól féltem, hogy a történet rövidsége miatt a különböző világok leírásai nem kapnak elég terepet és csak a partvonalról, mellékesen lesznek megemlítve. Szerencsére nem éreztem így. Minden bemutatott főbb szereplő "otthonát" megismerhettük. Nem mondom, hogy mindet megnézném, de voltak érdekesek és a nyomozás során különleges részletek is napvilágra kerültek, mert segítették a srácokat.

Nem mondom, hogy a csavar a végén meglepett, de annyira jól volt megírva, hogy egyáltalán nem zavart. Egy dolog nem tetszett. Olykor túl gyerekesnek éreztem a fogalmazást. A folytatást is hamar megejtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr5812643753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása