Várólista

Várólista

E. Kovács Péter - Magánélet Mátyás király korában

2017. április 21. - eszter.m

molyos adatlap

Gyönyörű a könyv és rengeteg érdekességet megtud a kíváncsi olvasó, vagyis én a késő középkori emberek hétköznapjairól. Az író olykor kikacsintó humorát is nagyra értékeltem, valamiért azonban mégsem fogott meg annyira, hogy egy ültő helyemben elolvassam az egészet. Egek, hiszen csak 80 oldal! Máskor ennyit reggeli mellé elolvasok. Mi történet velem? Talán az, hogy Mátyás soha nem volt a kedvencem. Az én szívem a Károly Róbert-Nagy Lajos-Luxemburgi Zsigmond körben mozog és azért az ő uralkodásukra is van persze kitekintés, főleg Zsigmondéra.

A születéstől kezdve a halálig minden mozzanaton végigkíséri az emberek életét. Olvashatunk az étkezésről, a tanulásról, a szórakozásról, a könyvekről és műveltségről. Szóval mindenképp hasznos, de nekem mégsem lesz a kedvencem.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr3112416157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása