Várólista

Várólista

Csoma Mózes - 1989 ​– Diszkózene a Kvangbok sugárúton

Észak-Korea a rendszerváltozások évében

2017. március 17. - eszter.m

molyos adatlap

A kötet a Keleti Blokk felbomlásának hatásait elemzi Észak-Koreára. Nagyon rövid, nagyon olvasmányos kötet. A segítségével jobb bepillantást kaphatunk a még viszonylagos nyugalomba, amiben Észak-Koreának része volt, míg folyamatosan kapta a támogatásokat a kommunista országoktól. Így sikerül megszervezniük a XIII. Világifjúsági Találkozót is, válaszként az egy évvel korábbi szöuli olimpiára. Nem személyes sorsok kerültek a középpontba, hanem országok közti kapcsolatok, különös tekintettel az észak-koreai - dél-koreai - magyar kapcsolati háromszögre.

Ha valakit kicsit is érdekel a koreai történelem, annak mindenképp ajánlott elolvasni Csoma Mózes könyveit. De ez a kötet annak is érdekes lehet, akit a rendszerváltás idejének magyar külpolitikája érdekel behatóbban. Na jó, olvassa el mindenki! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr3012326759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása