Várólista

Várólista

Victoria Stilwell - Kutyanevelés szeretettel

2016. augusztus 14. - eszter.m

molyos adatlap

Van nekem egy nagyon édes, drága, imádott kutyám, akit annyira, de annyira elkapattam, hogy a család többi tagja egyes dolgait borzasztó nehezen viseli. Én mondjuk tudom őt kezelni, de egy négy kutyás háztartásban ez olykor nehézségekbe ütközik, főleg amikor mindenki úgy érzi, hogy ő jobban tudja. Engem csak frusztrálnak vele, a kutyának sem tesz éppen jót. Persze, ahogy a könyv is írja, minden egyszerűbb, ha a család tagjai következetesek és az adott viselkedésre mindenki ugyanúgy reagálnak, de ez elég nehezen kivitelezhető.

Egyébként remek ötletek vannak benne. Ezt a levendulás nyakörvet szerintem ki is fogom próbálni nyugtatási céllal és a kutyás logikai játékok is biztos jól le fogják foglalni a Marcipán, pláne, ha a kedvenc csemegéjét rejtem el benne. A sétáltatásnál nálam nem nagyon vált be az első felvázolt módszer, ha egy kutyával vagyok, mármint álljunk meg, ha rángat a kutya és csak aztán induljunk el, ha már visszafordult, visszalépett. Ha kettőt viszek el egyszerre csak ez a kivitelezhető. Ellenben a második megoldás kiválóan működik, mikor csak Marcipán van velem, vagyis ha el kezd rángatni, megállok és elindulunk egy másik irányba, így folyton figyelnie kell rám. Mivel az utcánkba sok kutya lakik és sétára indulás után bármit teszek legalább 3 percig nem is hajlandó rám figyelni, csak ugatna és rohangálna azért van még min dolgoznunk, de haladunk.

Victoria Stilwell honlapján is nagyon jó dolgok vannak. Videók, cikkek segítik az eltévedt gazdikat minden témába, attól kezdve, hogy szoktassuk szobatisztaságra a kölyökkutyát, egészen addig, mit tegyünk, ha a kutyánk túl agresszívan lép fel emberrel vagy állattal szemben. Tanácsot adnak abban, milyen nyakörvet, hámot válasszunk, milyen játékot vegyünk a kutyának. Szinte a könyvet sem kell elolvasni, mert az oldalon mindent megtalálnak a gazdik.... Na jó, azért érdemes elolvasni, mert nagyon érdekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr710345534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása