Várólista

Várólista

M. C. Beaton - Hell's Bells

2016. június 17. - eszter.m

molyos adatlap

Még jó, hogy ingyen van Kindle-ön ez a kis novellácska. Mármint az Aggie első esetét feldolgozó novella sem volt túl hosszú, de ez... Ha A4-es oldalba nézzük talán ha 3 kijönne belőle. De el kellett olvasni, mert 1. ingyen volt, 2. a Sky Agatha Raisin sorozatának 2. része ezt a novellácskát dolgozza fel. Bár ennél szerintem egy epizód ismertetője is sokkal hosszabb. Hát még ha részletesen dolgoznak vele.

Mondjuk a borító alapján azt hittem, én kis naiv, hogy valami karácsonyi harangozós sztori lesz, de nem. Csak sima harangozós. Mintha lett volna ilyen Kisvárosi gyilkosságok epizód is. Most hogy így belegondolok, nagyon sok hasonlóság van Agatha Raisin és a Kisvárosi gyilkosságok között. Bár Aggie-t jobban bírom, mint a sorozat nyomozóit. És hát Ashley Jensen játssza. Őt pedig imádom.

Ennek megfelelően a 14.-én leadott Hell's Bellsnek vajmi kevés köze volt a megírt történethez. Az egyik gyanúsítottat egy az egyben kihagyták, ellenben a Bloxby lelkészt belekeverték egy súlyos sikkasztási ügybe és mindenki,még James is beszállt a harangozó csapatba, új barátnőjével egyetemben.

Mondjuk annak azért örülök, hogy a sorozatban Aggie még nem olyan James-mániás, mint amilyenre Beaton a regénybeli alteregóját megírta. Meg persze fiatalították a csapat minden tagját, ami nekem mondjuk bejön, mert eleve fiatalabbnak olvastam mindenkit. Kíváncsian várom a további epizódokat is. A soron következő 3.-at a Vizes viszályból készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr128793298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása