Várólista

Várólista

Sir Arthur Conan Doyle - Tanulmány vérvörösben

2016. február 15. - eszter.m

molyos adatlap

Nem is olyan régen, két évvel ezelőtt már végigolvastam az összes Sherlock Holmes történetet. Nem fogok hazudni, hatalmas olvasás volt. Majdnem 1200 oldal Sherlock Holmes. Két évente elég is ezt elolvasni.

Ez a folyam egyébként első története, amiben megismerjük Dr. Watsont és új lakótársát a különös Sherlock Holmest, akiről jó darabig nem tudja doktorunk, mivel is foglalkozik. Aztán jönnek a nyomozók, akik elrángatják a Brixtoni rejtély helyszínére unatkozó Holmes-unkat és minden megvilágosodik.

Aki esetleg a Moffat-féle Sherlockkal ismerte meg hősünket furcsának, sőt unalmasnak találhatja a nyomozást és a módszereket, mert bár Sherlock sem mozog sokat, de Holmes kifejezetten statikus, nála aztán tényleg fejben dől el minden. Az elfogott gyilkos is csak azért kell, hogy az ő előadásában is meghallgassuk a történet azon részleteit, amikre még Holmes vaslogikája sem jönne rá. A háttérsztorit, ami Amerikában történt, 30 éve. Ha ezt is kilogikázná istenné nőne a szemembe.

Nagyon örülök a Helikon zsebkönyv-sorozatának. Kész élvezet a kezembe venni a köteteket. És nem vagyok túl könyvbarát olvasó (leeszem, lekávézom, összefirkálom a saját köteteket), még a kabátom zsebébe is belepróbáltam, jelentem, tényleg belefér! Nem is gyűrtem meg túlságosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr538380348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása