Várólista

Várólista

Marissa Meyer - Renegades

2017. december 09. - eszter.m

molyos adatlap

 Nekem minden egyes Meyer kötet borzasztó lassan indul be. Utána már imádom őket, de az elejük  nyögvenyelős. Így voltam a Lunar Chronicles köteteivel és a Heartless-szel is. Most is kellett úgy 60-70 oldal, mire nyugodt szívvel azt mondtam, Ez az! Megcsinálta!

Alapvetően egy szuperhős könyvet kapunk. Nem szeretem a szuperhősöket. Marvel filmeket sem nagyon nézek. Egyszerűen nem az én világom. Jelen esetben Gatlon City-t anno egy Ace Anarchy nevű pasas "felszabadította". Vagyis annyit ért el, hogy megdöntötte a fennálló rendet és mindenki, akinek szuperhős képességei voltak, előmerészkedhetett. De mint a neve is mutatja, eszközei nem voltak épp a legbarátságosabbak. A Vigilanték jöttek, láttak és legyőzték. Jelenleg ők irányítják a várost, várják a további renegátok jelentkezését és próbálják felszámolni a bandákat.

A történetet az elméletileg negatív karakter, Nova szemszögéből követjük. Ő Ace unokahúga, akinek családját a Renegátok nem tudták megmenteni. Az anarchisták között nevelkedett és neki is vannak különleges képességei. Bár családi vérbosszú miatt ezért ő lehetne a tökéletes negatív hős mintapéldánya, valahogy az volt az érzésem, hogy két világ között rekedt. Nem azért akar Captain Chromium életére törni, mert gyűlöli, hanem mert kötelességének érzi. Nova hajlamos a jóra, de mint a bácsikája, úgy ő sem a legtisztességesebb eszközökkel igyekszik elérni azt.

Az ő ellentétpárja, ugyanakkor csapattársa Adrian. Captain Chromium és élettársa Dread Warden nevelt fia, Lady Indomitable édes gyermeke. Ő majdnem tökéletes csapatjátékos, csak épp a kelleténél több identitással rendelkezik. Egyrészt ő Adrian, másrészt Sketch, a járőrcsapat tagja, akinek rajzai megelevenednek, harmadrészt ő maga Sentinel a titokzatos hős, aki nem tartozik egyik csapatba sem.

Nagyon összetett ez a világ. Sok teret adott Meyer a kombinálásnak. Egy részükbe nagyon beletrafáltam. A karanténban élő kis Max kapcsán, a képességeit és a tanács vele kapcsolatos szándékát is sikerült eltalálnom. Valamint Ace sorsát is sikerült előre kifürkésznem. A sejtés ellenben, ami Lady Indomitable halála kapcsán a végén felmerült meglepett. Örülök, ha meglep egy YA, mostanában elég ritkán fordul elő.

Bár ezt a könyvet túl hosszúnak éreztem, de ha a kérdéseimre választ akarok kapni, akkor a következő még ennél is hosszabb lesz. Mi történt valójában Lady Indomitable-lel? Milyen ember Adrian édesapja? Hogy jött össze Captain Chromium és Dread Warden? Hogyan folyt a renegátok és az anarchisták harca. Ki rendelte el valójában Nova szüleinek halálát? Tényleg meghalt Evie és Ingrid? És még sorolhatnám.

A válaszra és a történet lezárására várhatok egy évet. Nehéz lesz, de remélem megéri!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr1713409075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása