Várólista

Várólista

M. C. Beaton - Agatha Raisin és a spenótos halálpite

Agatha Raisin 1.

2017. április 09. - eszter.m

molyos adatlap

Valahogyan megszállt az ihlet és nagyon újra akartam olvasni az első Agatha Raisin regényt. Istenem, mennyit változott ez a nő 20 regény alatt. Itt még egyáltalán nem olyan férfimániás, mint a későbbiekben, szerencsére. Még lendületes üzletasszony. Legalább 10 évvel fiatalabbnak képzeltem a fejemben, mint ahogy a regényben szerepel (valószínűleg a sorozat tehet róla).

A sorozat első darabjában költözik a reklámszakember Agatha Raisin a vidéki Carsley falujába, ahol nehezére esik a beilleszkedés ezért a pitesütő versenyre egy hamisított (értsd: péktől vásárolt) spenótos pitével nevez be. Sajnos nem nyer, de a versenyt bíráló Cummings-Browne bele is hal a kóstolásba. Agatha szerint gyilkosság történt, Bill szerint talán nem.

Nem is emlékeztem, milyen lassan alakult a barátsága Mrs. Bloxby-val és Bill Wonggal. És egyszerűen hihetetlennek tartom, milyen távolságtartóan figyelemre sem méltatta Jamest. Hihetetlen a későbbiekben tapasztalt változás mellett... Azt kell mondanom, hogy az első kötetben szereplő Aggie sokkal szimpatikusabb tudott lenni, mint 10 könyvvel később. Nem is tudom, hol "romlott" el a mi Aggienk...

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr7412356105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása