Várólista

Várólista

Kerry Greenwood - Murder in the Dark

Phryne Fisher Mysteries 16.

2017. március 13. - eszter.m

molyos adatlap

1928 karácsonyán Phryne az év utolsó nagy partijára készül, ami több napon át elhúzódó hedonista mókának ígérkezne, ha nem kapna indulás előtt pár halálos fenyegetést ő és a házigazda is. Így kedvenc női nyomozónknak ki kell bogoznia egyszerre több rejtélyt is a "buli" 5 napja alatt. Ehhez persze segítőtársai is akadnak, de nélkülöznie kell Dot, Cec és Bert segítségét. Szerencse, hogy jó meggyőzőképességgel rendelkezik és nem hordja fenn az orrát, így a személyzet és a vendégek között is barátokra talál.

Meg kell mondanom, először éreztem úgy, hogy a regény mellékszereplői túl két dimenziósak. Épp ezért alig tudtam őket megkülönböztetni egymástól. Pedig alapvetően jó volt az ötlet. A különböző napok tematikája elvarázsolt. Komolyan érdekel, hogy a karez létező dolog-e és mennyire volt bevett szórakozás a 20-as években. Mert Kerry Greenwood utószava szerint létezett, de a google semmi értékelhetőt nem dobott ki róla, akármilyen írásmódot alkalmaztam (karez, karezz, karetz). A kötet alapján, ez egy orgia light.

 Bár az "arany ikrek" nagyon jól ki voltak találva, de szerintem nem használta ki kellőképpen a bennük rejtő lehetőségeket Greenwood. Eszembe jutott velük kapcsolatban is jó pár lehetőség. Az ő történetüknek a lezárását nem tudom, hova tenni. Fura volt.

Összességében nem ez lesz a kedvenc könyvem Miss Fisherről.

 

52 könyves kihívás: 34. Egy déli féltekén játszódó, vagy egy onnan származó író könyve (Kerry Greenwood ausztrál és a történet is itt játszódik)

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr2012284831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása