Várólista

Várólista

Typex - Rembrandt

2016. szeptember 19. - eszter.m

molyos adatlap

Mint már korábban írtam, az idei év műfaja számomra a graphic novel. Egyszerűen csodás felfedezés volt.

Typex könyve egy olyan Rembrandtot fest le, aki egy nagy marha. De tényleg. Ez egy elviselhetetlen alak, nem is értem, mit csíptek rajta a nők. Használta és eldobta őket. Vagyis nem eldobta, csak könnyedén lecserélte az egyiket egy másikra. Ahogy a gyerekei sem érdekelték, csak a művészete. Szóval önző fráter volt. Bár talán Saskiát tényleg szerette, végül is az ő halála után indult el igazán a lejtőn, mármint érzelmileg és anyagilag is. Az a nő tartotta őt egybe.

Amszterdam nagyon élő volt a képeken, önálló szereplőként lehetett értelmezni a várost, szinte hallottam a kocsmai vendégek nyüzsgését és a patkányok körmeinek kopogását. Tényleg tök cuki patkányokat rajzolt Typex. Ráadásul nagyon figyelt arra, hogy a rajzai passzoljanak Rembrandt stílusához.

Remélem ráakadok még pár hasonlóan érdekes és jó graphic novelre magyarul. Nagyon népszerűséget érdemelne ez a műfaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr911722785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása