Várólista

Várólista

Csokonai Vitéz Mihály - Dorottya

vagyis a dámák diadala fársángon

2016. március 20. - eszter.m

molyos adatlap

A könyvkihíváson ezt a könyvet választottam, amit már a gimiben el kellett volna olvasnom kategóriára. Szerintem ez volt az eddigi év meglepetése. Tudom én, miért olyan borzasztó nehéz olvasni ezt a könyvet. Nem 20. század barát a nyelvezete, de ha a mai ember nyelvén átírnánk mindenkinek kiderülne, milyen mocskos kis perverzek a címszereplő dámák, élükön Dorottyával.

Először is, Ádám botjára vágynak, de nagyon. Hangoskönyv formában "olvastam" és vissza kellett tekernem, hogy jól hallottam-é, hogy Dorottya éppen szexre éhes állapotban leledzik, így farsang idején. Ki van éhezve a 65 éves vénkisasszony. És az egész mozgatórugója a szex. Nem több és nem kevesebb, mint hogy a hajadonok szexre éhesek, mert nekik nem jut semmi. Mondjuk azért lesz az egész olyan hangsúlyos, mert az első énekben Carnevál és a többi pasi gúnyolódik a még férjhez nem ment nőkön, főleg Dorottyán és miután a második ének végén az egy pogány szertartás keretében áldoz az isteneknek "küzdelembe" szólítja fel a lányokat. Na ja, persze. A harmadik ének egy orgia. ORGIA! Ráadásul előtte még jól be is szívtak. Meggyőződésem, hogy a kalapmocsok amit a pipában elszívtak valami korabeli fű lehetett, minimum és nagyon gerjesztő hatású. 

A hadüzenet is elég durva volt. Rebeka a srácok kurvanyját emlegeti és hogy persze máshol meg tudják mutatni, milyen férfiak is ők, otthon meg semmit sem érnek, arról se feledkezzünk el, hogy a fenyegetés szerint a nap végén a lányok fognak a fiúk fejére peselni. Egek! Durva csata várható egy ilyen felvezetés után. Voltak ott kézszórítások, sóhajtások (előjáték), meg a nők bibéjének kikutatása, a hiba bennem van, de a "koccant a csákány is a keblen és arcon" szerintem elég plasztikusan sokatmondó. Vagy csak rossz vagyok, mert rosszra gondolok. Ámor pedig megelégelvén a "harcot" levetkőzteti a lányokat. A perverz istenke ezek szerint a férfiak pártján áll? Az egyik pasit Ecsét csak két csaj tudja legyűrni, mondhatjuk akár, hogy jó az állóképessége. Bordács is elkapja Belindát egy fordulóra, miután jó alaposan "kiélesítette a kardját". A kiscsaj meg tudta, milyne édes is nyögni ez alatt a pasi alatt, szóval már voltak korábban tapasztalatai vele. Majd a kép vált Chlórisra és Vincére, akik mindketten szűz vérük hullatták és metaforikusan meghaltak a nagy küzdelemben. Értsd: mindkettőnek ez volt az első és kimerültek tőle. ORGIA! 

Az vet véget a csatának, hogy Opor felajánlja, a srácok elvesznek egy-egy kisasszonyt még aznap, ő pedig azt veszi el, aki először lesmárolja. Gondolom vagy rohadt jó pasi lehet, vagy baromi gazdag, mert az összes kiscsajt törte magát, hogy adjon neki egy csókot és el is feledkeztek a többiekről. Az mindenesetre a Tens úr érkezése után, Gergő szolga elbeszéléséből kiderül, hogy a lányok nem csak az urakra vetették rá magukat, de Fridrik szakácsra egyszerre hatan is rávetették magukat, másról a nadrágot szaggatták le, megint mást csak alaposan letapiztak. Szegény fiúknak mit nem kellett kiállni! 

A tanulság, ne hergelj fel egy rakás kiéhezett vénlányt, mert nem tudhatod, hol végzi az a nyúl-spékelő...

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr378478620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása