Várólista

Várólista

Rainbow Rowell - Kindred Spirits

2016. március 08. - eszter.m

molyos adatlap

A Rainbow Rowell rajongó, aki regényre számít, az csalódni fog. Ez csak egy novellácska. De annak nagyon jó. Szuper, imádtam! A történetet egy mondatban össze lehet foglalni. Elena (17-18) több napon át áll sorban harmadmagával és várja az új Star Wars mozi bemutatóját. Igen, ennyiről szól az egész. Persze, mint mindig, most is kiderül, hogy többről van szó és a Star Wars olyan embereket hoz össze, akik egyébként soha figyelemre sem méltatnák egymást. 

Ezzel Elena is így van, hiszen több együtt töltött éjszaka és pisilős kaland után döbben rá, hogy Gabe-bel egy iskolába járnak, egy évfolyamra és még közös óráik is vannak. Kicsi a világ, mondhatnánk. Alapvetően úgy mentem neki a sztorinak, hogy van két geek, akik mindketten kívülállóak az iskolában, aztán kiderült, hogy Elena az egyik menő csaj, míg Gabe az igazi outcast. A sztori végére mégis összecsiszolódnak. A fiú első pillanatban tudja ki a lány, kikkel barátkozik, akik ráadásul kegyetlenül csúfolják is a srácot, de Elenának semmit nem jelent, hiszen ő a suliban is elvan a saját kis világában és a baráti társaságán kívül nem foglalkozik senkivel. Szóval számára tök idegen a fiú és először nem is érti, miért olyan ellenséges vele. Aztán mikor rájön, azonnal próbálja helyrehozni a "kapcsolatukat", mert a közös éjszakai pisilés a sikátorban mégis egy olyan dolog, ami után muszáj összebarátkozni.

Persze ott van az örök Star Wars rajongó Troy, aki már a Birodalom visszavág idején is ott állt a sorban és lelkesen vár minden bemutatót. Szép lassan persze megérkeznek a többiek is, de csak az utolsó napon, jelmezben, lelkesen és megkezdődik a vetítés... Hogy utána hogyan alakul Elena és Gabe kapcsolata azt már ránk bízza Rainbow Rowell, mint mindig. De ezt én így is szeretem.

Rowellnek olyan jellegzetesen vicces stílusa van, ami mással össze nem téveszthető. Imádom a könyveit, minden egyes könyvnél hangosan nevetek a poénokon és a furcsa helyzeteken. Ezért nem lenne ajánlott nyilvános helyen olvasnom az írásait, de engem nem izgat. Ha a vonaton láttok egy RR könyvet olvasó, hangosan vihogó nőt, na az én vagyok. Vállalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr928425322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása