Várólista

Várólista

P. G. Wodehouse - Much Obliged, Jeeves

Jeeves 14.

2018. február 27. - eszter.m

molyos adatlap

 Azt hiszem, történet szempontjából ez a kedvencem a Jeeves sorozatból.

Mint tudjuk, Jeeves tagja az Ifjú Pincérfiú (azt hiszem, így hívják magyarul) Klubnak, melynek tagjai úriemberek körül tevékenykedő úriemberek. A klub tagjai kötelesek gazdáik viselt dolgait feljegyezni a nagy könyvbe. Ezek a viselt dolgok pedig nem épp a legkedvezőbb színben tüntetik fel az úri társaságot. Egész pontosan életeket lennének képesek tönkretenni a benne rejlő információkkal. Bertie is elég bőven 9-18 oldal erejéig szerepel benne. Valahol érthető. Így természetesen érthető a kétségbeesés, mikor az ominózus kötetnek lába kél és vidéken, Dahlia néni szomszédságában kerül elő, ahol politikai ütőkártyaként készülnek azt felhasználni.

Pazar volt. Vicces és minden oldalt élveztem volna, ha Bertie nem hozza fel kb. 5 percenként az iskolában elnyert Biblia ismereti díját. Legszívesebben lenyomtam volna a torkán a végére és tudjuk, hogy imádom a srácot. Azt is lehet érezni, hogy elég hosszú idő eltelt már, hiszen szinte összes Parazita klubbeli barátja és ismerőse igába hajtotta, vagy éppen most fogja hajtani a fejét. Szinte már csak Bertie az egyedüli agglegény.

Amiért pedig imádom, az a legnagyobb áldozat, amit Jeeves csak meghozhat Bertie-ért, hogy a jövőben ne kerülhessen kényelmetlen helyzetbe a világ és nénikéi előtt (bár utóbbi veszett fejsze). Ezért tökéletesek ők együtt. Szerelmem töretlen eziránt a páros iránt. Vajon van róluk slash fanfiction?

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr6713633816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása