Várólista

Várólista

Alessandro Baricco - Emmaus

2018. január 15. - eszter.m

molyos adatlap

 Míg Saramago esetében tudjuk, mert sok helyen kihangsúlyozta, hogy ateista, addig ilyen infóm Bariccóról nincs. Szóval nem is tudom, hogy viszonyuljak pontosan ehhez a regényhez, mert az az érzésem, nem hívő ember tollából származik.

A négy mélyen vallásos, jótékonykodó, vasárnaponként a templomban zenélő fiatal fiú lassú hitehagyása és felnőtté válásuk nem lesz a szívem csücske. Főleg mert a történet felépítése alapján úgy éreztem mindenről a Nő tehet, aki még maga is szinte gyerek. Akkor is, ha már sok mindenen túl van.

A barátság átalakulása és a négy srác elszakadása szerintem a kamaszévekbe van kódolva. Alig kötötte össze őket bármi az iskolán és a templomon kívül. Talán csak az, hogy titkolva vagy bevallottan, de mindegyiküknek bejött André. Ugyanakkor nem törvényszerű, hogy ő tett tönkre mindent. Sokszor hallottam már, hogy Baricco hatásvadász és álságos, de csak most először éreztem ezt. Kényelmetlenül éreztem magam az olvasása közben és nem azért mert előkerültek a drogok és lebonyolítottak egy édeshármast, míg a negyedik nézte őket.

Helyre kell hoznom a lelkem és a Bariccohoz fűződő kapcsolatom, ezért hamarosan Novecentót kell olvasnom, ami nálam a favorit.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr7013536259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása