Várólista

Várólista

Mia March - Meryl Streep filmklub

2017. szeptember 09. - eszter.m

molyos adatlap

Ez a könyv kellemes csalódást okozott. Egy család négy nőtagja összegyűlik újra a maine-i fogadóban és az együtt töltött idő és átmozizott éjszakák mindannyiuk számára elhozza a megnyugvást. Azt hiszen ez az egy mondat leírja a lényeget.

Persze ennél többről volt szó, de nem sokkal. Lolly a fogadó ötvenes tulajdonosa hazahívja unokahúgait Isabelt, akinek épp tönkrement a házassága és June-t, aki egyedül neveli a hét éves Charlie-t. Lolly lánya, a kiváló cukrász Kat anyjával lakik. Lolly pedig nemes egyszerűséggel bejelenti nekik, hogy haldoklik.

A lányok soha nem voltak jóban egymással. Egy autóbaleset miatt kellett egy fedél alatt felnőniük és mindig rengeteg súrlódás volt közöttük. Egyikük sem találta a helyét az életben, ki ezért, ki azért. Isabel feladta önmagát az Edwarddal kötött házassága során és elég kegyetlenül, lenézően nyilatkozott June-ról, soha nem értette igazán Katet. June volt gyerekként a legtehetségesebb közülük, de egy váratlan terhesség és Charlie hirtelen eltűnt apja felborította az összes nagyratörő tervét és könyvesbolti eladóként dolgozott. Kat pedig nem akarja elhagyni az anyját, a barátját Olivert már öt éves kora óta ismeri, látszólag tökéletesen boldog az élete.

Lolly bejelentése összehozza a családot. A régi sérelmek újra felszínre kerülnek, veszekedések, sírások, kibékülések után minden rendben alakul a lányok életében. A hazatérés mindenkinek jót tesz. Lolly végre boldognak láthatja őket, ők pedig ott vannak neki a legnehezebb órákban. Mindezt pedig a fogadó állandó filmklubja színesíti. Meryl Streep filmjeiből a lányok gyakran a saját problémáikra ismernek és a filmek megbeszélése során rengeteg "megvilágosodásnak" lehetünk tanúi. Kedvem támadt megnézni minden egyes megemlített mozit.

Na jó, azért azt kénytelen vagyok elismerni, hogy enyhén látványos volt az egyezés a Jane Austen könyvklubbal, de ezért még nem fogom bántani ezt a könyvet. És anno, pont a cím hasonlósága miatt vettem meg ezt a regényt. Azt már ismertem, tetszett, hasonlónak gondoltam és olyat is vártam, ergo ez tetszett.

Remek kikapcsolódás volt. Sírtam, nevettem. Élveztem. Sok ilyen chick-litet kívánok magamnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr8912769028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása