Várólista

Várólista

Alex Gino - George

2017. június 05. - eszter.m

molyos adatlap

A George című könyvben egy 4. osztályos transznemű gyerekkel ismerkedünk meg. George-ot mindenki fiúnak látja, de ő lányként tekint önmagára és Melissa a neve. Az iskolában előadásra készülnek a negyedikesek és George minden vágya, hogy a Charlotte's Webben (Malac a pácban) eljátszhassa Charlotte, a pók szerepét, de lévén fiú erre vajmi kevés esélye van. A szerepet legjobb barátja Kelly kapja, aki nem ismeri George titkát, de miután George elárulja neki, ketten együtt előállnak egy tervvel...

Irtó édes volt. Végre elhittem, hogy a gyerekek annyi évesek, amennyi évesnek írva vannak. Ez elég ritkán fordul elő. Olyan életszagú volt az is, ahogy reagáltak George "különcségeire" a többiek. A tanárnő megdöbbenése, a bátyó reakciója, Kelly támogatása. Még azt is reálisnak tartom, hogy az anya egyik nap még ellenzi a transzneműséget és nem akar róla hallani, majd alszik rá egyet, végiggondolja és kiáll a fia/lánya mellett. Azért ez tuti olyan béka, amit nehéz lenyelni.

Nekem bejött. Megértem, miért rajonganak érte az amerikai booktuberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr3112534573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása