Várólista

Várólista

C. S. Lewis - A Hajnalvándor útja

Narnia Krónikái 5.

2017. május 13. - eszter.m

molyos adatlap

A sorozat 5. kötetében visszatér Lucy és Edmund, csatlakozik hozzájuk unokatestérük Eustace és meg sem állnak Caspian király hajójáig a Hajnalvándorig. Személy szerint hiányoltam Petert és Susant, de ők már túl idősek az ilyenféle kalandokhoz, így megértem, hogy kimaradtak.

A könyv nagy részében elviselhetetlenül viselkedő Eustace jellemfejlődését nagyon szerettem. A kis takonyból egy viszonylag elviselhető gyerek lett. Még emlékszem, mikor Edmund is ekkora görény volt... Ó, régi szép idők! És bár a való életben nem vagyok oda az egerekért Cincz Vitéz az egyik kedvenc szereplőm az egész sorozatból.

Egyébként ez egy csodás történet a felnőtté válásról és a választás fontosságáról és következményeiről. Talán ez az eddigi legizgalmasabb regény Narnia történetéből. Lassan befejezem a sorozatot, megint. Alig várom, bár közben azért sír miatta a fél szemem...

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr7012479151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása