Várólista

Várólista

Kristin Hannah - The Nightingale

2016. augusztus 09. - eszter.m

molyos adatlap

Ez a könyv egyszerűn gyönyörű volt. Eddigi életem során nem voltam oda a történelmi regényekért, valahogy nem és kész, de ez a könyv fantasztikus volt. Ahogy a két nővér, Vianne és Isabelle életén át a 2. világháború két oldalát ismerjük meg, egyik sem jobb, mint a másik, mindkettő borzasztó fájdalmas, de mint a könyvből is megtanulhatjuk, a túlélésért rengeteg mindenre képes az ember.

Sírtam a könyv alatt. Ez is ritkán esik meg velem. Voltak benne olyan jelenetek, hogy le kellett tennem az olvasót és pár perc után tudtam csak folytatni. Megrendítően szép volt. Talán az tetszett benne a legjobban, hogy mennyire emberközeli volt. Még a Vianne-nál először lakó náci tiszt Beck is. Ember volt, feleséggel, gyerekekkel, aki még segíteni is megpróbált Vianne-nak barátnője megmentésében. Épp ezért az ő halálát is ugyanúgy tragédiaként éltem meg, mint az összes többi szereplőét.

Annyi különböző sors és vég jut mindenkinek, hogy biztosan mindenki megtalálja azt, akivel azonosulni tud. Van aki lezuhant szövetséges katonákat ment. Van, aki zsidó gyerekek megmentésére specializálódik. Esetleg éppen partizánnak áll, hogy a németek életét megnehezítse. Vagy a szükséges hamis iratokat gyártja a többi földalatti mozgalomban tevékenykedőnek. Vagy csak egyszerűen próbál túlélni, ahogy tud.

Kifejezetten örülök a bookbub pár százas ajánlatainak. Különben ezt is jó sokára olvastam volna el, az tuti. Mondjuk azért e-könyvet visszafogottabban vásárolok, tényleg csak akkor, ha tuti el is fogom olvasni a közeljövőben. Mindenkinek ajánlom, nagyon szép. Remélem lesz magyar kiadása, úgy legalább nem egymagamban fogok lelkesedni a kötet iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr858945068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása