Várólista

Várólista

Alexandre Dumas · Korcsmáros Pál - A három testőr

2016. július 28. - eszter.m

molyos adatlap

Rendes Füles előfizetőként én személy szerint Korcsmáros Pál rajzain nőttem fel. De tényleg. Életem első irodalmi szerelme az általa megrajzolt Senki Alfonz volt. A szerelem örök. Az elsőt soha nem felejti el az ember. Talán lassanként az összes ilyen kiadást beszerzem, mert szeretem. Maga A Három Testőr pedig az egyik kedvenc francia művem. Elég nehezen jövünk ki egymással a francia irodalommal, de azért vannak kedvencek, az irodalmi kánon aljáról. Hugót például csak kényszer hatására tudok olvasni.

A kiadvány a maga 74 oldalával borzasztó röviden, tömören, a lényegre koncentrálva idézi meg Dumas kb. 600 oldalas regényét. A rajzokat imádom. A testőrök a kedvenceim. A bíboros még mindig gonosz, amiben a Milady tökéletes társ. Planchet karakterével pedig a kellő mennyiségű humort is beszuszakolták a történetbe, ami nélküle elég sötét hangvételű lenne. Elég csak a végkifejletre gondolni. Az arányok így lesznek tökéletesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr478919146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása