Várólista

Várólista

Barbara Demick - Nincs mit irigyelnünk a világtól

2018. március 13. - eszter.m

molyos adatlap

 Miután a Nélküled mi sem vagyunk kvázi csalódással ért véget számommal, kicsit tartottam ettől a könyvtől. De ez meghozta a kívánt sokkoló hatást. Az említett kötettel ellentétben ez nem az elit gyermekeivel foglalkozott, akik szinte kiváltságos körülmények között élnek a köznéphez képest. Itt mindenféle háttérből találkozunk szereplőkkel. Egy közös van bennük, mind elmenekült és máshol talált új otthonra.

Követünk egy hű párttagot, aki lassan ábrándul ki. Egy fiatalembert, akinek szülei Japánból jönnek át Észak-Koreába. Egy lányt, akinek édesapját a háború alatt rabolták el és soha nem térhetett haza, így mindig kitaszítottak voltak. Számtalan érdekes sors és borzalom vár a könyv olvasóira. Egyes részeket muszáj volt átugranom, mert egyszerűen nem bírtam gyomorral. A megrázó a legjobb szó rá.

Szerencsére az írónő megmutatja, mi történt velük a szökés után. Van akinek jobban sikerült a beilleszkedés, van, akinek hosszabb ideig tart az alkalmazkodás az új körülményekhez. Volt olyan szereplő, akiről először azt hittem nagyon szeretni fogja új hazáját, mégis ő képes a legnehezebben megszokni a helyet.

Ajánlom. Jól megírt, érdekes és megrázó. Zsebkendőket elő!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr8213676556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása