Várólista

Várólista

Kurt Vonnegut - Az ötös számú vágóhíd

2017. november 22. - eszter.m

molyos adatlap

Isten látja lelkemet, ha nem lenne ott rajta a sci-fi címke és nem tudnám, hogy ez az egyik legismertebb, legjobb sci-fi regény a világon, nem jöttem volna rá. Várom a rám zúduló kritikákat. Őszintén szólva inkább hittem volna azt, hogy Billy Pilgrim elmebeteg.

De komolyan, gondoljátok végig. Szegény szerencsétlen lábtörlő Billy Pilgrim a 2. világháborúban fogságba esik, átél megannyi szörnyűséget, az amúgy is gyenge szervezete (hiszen hazatérés után szanatóriumba kerül) nem bírja a megpróbáltatást és megőrül. Emlékképek villannak fel előtte, amiket időutazásnak néz. Ezt igazolta számomra a Kilgore Trout sci-fi író könyveivel látható párhuzam is.

Tehát két eshetőség van, vagy Billy őrült meg öregségére, vagy Kilgore Trout egy látnok és mindketten jártak Tralfamador bolygóján. Abban rejlik a regény szépsége, hogy nem tudom eldönteni és foglalkoztat a válasz. Mert mindkét irányra nyitott vagyok.

52 könyves kihívás: 50. Egy Penguin Modern Classic (Helikon zsebkönyvek) sorozatban kiadott könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr6713343431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása