Várólista

Várólista

Móra Ferec - Rab ember fiai

2017. február 07. - eszter.m

molyos adatlap

Még soha nem olvastam még ezt a könyvet, pedig születésem előtt is ott volt már a polcunkon, ugyanis édesanyám kapta még általános iskolában, mert rendes kislány volt. Klasszikus gyermekirodalom és én nem olvastam. Felháborító, főleg mert olyan rövid, hogy pár óra alatt elolvassa az ember.

Erdély, Apafi Mihály fejedelem uralma alatt. Egyrészt félnünk kell a töröktől, másrészt ott vannak a Habsburgok. Nem is csodálom, hogy Apafinak rémálmai vannak. Így egyértelmű, hogy mikor a török Hajdár pasa követel tőle egy kevés aranyat, azonnal megbízható emberére, Szitáry Kristófra bízza a küldetést sólymostul, aranyastul. Természetesen minden balul sül el, Szitáry a pasa tömlöcében végzi, fiai Ádám és Tamás, akik eddig a fejedelem apródai voltak szó szerint az utcán. Ha nincs a család régi szolgája, Pipitér, aludhattak volna a híd alatt, nem mintha sokkal jobban jártak volna, mert aludhattak a mocsárban. Isten szigetén. Amíg meg nem mentik édesapjukat.

Mindenképp ajánlott. Érdekes, olvasmányos, kalandos (a kedvenc jelenetem Sárvár elfoglalása volt). Tökéletes pár órás kikapcsolódás. Aztán az ember megnézheti a filmet, ami szintén csodás és csak másfél óra.

52 könyves kihívásból ez a 5. Egy történelmi regény

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr9312179884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása