Várólista

Várólista

John Layman · Rob Guillory - Chew 2.

2017. február 25. - eszter.m

molyos adatlap

Tony továbbra is az FDA nagyon menő nyomozója, aki Savoy távozása után megkapja partnernek régi rendőrségi társát John Colby-t. A főnökük rájuk oszt egy undorító rablást, igazából az undorító, amit Tony-nak el kellene csócsálnia, de Colby ettől szerencsére megmenti és a hagyományos módszerekkel indulnak a rablók nyomába. A jól végzett munka és egy jól időzített kóstolás után Tony elmegy Yamapalu egzotikus szigetére, ahol még lehet szárnyast enni és egy növény, a gallsaberry nyomába ered, ami elkészítve csirke ízű. A szigeten különböző hatalmi harcokba és bandaháborúkba keveredik, mire eljut a táborba, ahol a sziget kormányzója a nagymenő séfeket tartja (köztük Tony bátyját) és Tony kedvenc ételkritikusát Amelia Mintzet, aki úgy tud írni az ételről, hogy a szádban érzed az ízét (ez nem mindig jó). Egy amerikai üzletember elintézi a gallsaberry ültetvény felgyújtását és ekkor mindenkinek sikerül kilógnia. A balhé közepén érkezik meg a "Vámpír", aki maga is chibopata, de ő kizárólag a vérből tájékozódik, hogy kimentsen egy kelet-európai séfet Fatanyerost. Először spanyolosan olvastam a nevét, aztán leesett kb. 3. alkalommal, hogy az úriember Fatányéros... Jót derültem magamon. Szóval ő is különleges, nem beszél, de az ételeivel mindent el tud mondani, amit szeretne.

Hazatérve természetesen Tony-t kismillió kóstolásra váró ügy fogadja és egy morcos főnök, akit Colby egyéni módszerekkel tart kordában.

Újfent imádtam, de mivel nem volt benne Savoy, akit az első részben annyira megszerettem, kicsit levont az értékéből, de tudom, hogy még visszatér az öreg!

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr2512268178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása