Várólista

Várólista

M. C. Beaton - Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Agatha Raisin 20.

2017. február 15. - eszter.m

molyos adatlap

 Annyira nem követem ennek a sorozatnak a megjelenéseit, de olykor ránézek, került-e fel újabb kötet a listára és aztán irány az Erawan oldala és egy e-könyv vásárlás (most épp akció van náluk, csak úgy mondom). Mivel utolértem magam a magyar megjelenésekkel, szerencsére már nem adagolom túl Agathát és nagyon tudok lelkesedni a sztoriért.

Ahogy azt olyan jól sejtettem a Gyilkos lekvár végén James menyasszonya került középpontba, mint hulla. Így Aggie először gyanúsítottként, majd James segítőjeként mindent megtesz, hogy kiderüljön, ki a tettes. Ez most kifejezetten izgalmasra sikerült. Persze voltak apróbb mellékszálak, mint Agatha regény eleji utazgatása, a fiatal lány utáni nyomozás, vagy Toni cégének kifosztása, de mind olyan apró részlet volt, ami megmutatta, hogy nem csak egy ügy körül forog a világ.

Szerencsére Agatha most nem volt olyan férfifaló hangulatban, mint általában, vagyis próbálta kordában tartani magát. Ez mondjuk nehezen ment. Amilyen józan tud lenni üzleti ügyekben, a PR-területén és a nyomozásoknál, annyira elveszetten romantikus lélek, ha pasikról van szó. Szerencsére mindig jön valaki, aki megmenti, mondjuk Mrs. Bloxby, Roy, Charles vagy James, de mégsem képes ebből kigyógyulni és észhez térni.

A végét megint egy kicsit kalapból előrángatottnak éreztem, nem a tettest, hanem a gyilkosság okát, de ám legyen, nem fogok összeveszni senkivel, mert itt általában nem a megoldás a lényeg számomra, hanem a jó szórakozás és a vidék hangulata. És csak remélni tudom, hogy a hamarosan megjelenő részben nem Charles lesz szívének választottja, akit az őrületbe fog kergetni, mert nagyon arra hajazott az egész. Charlesnak ennél talán több esze van, ha már Agathának nincs.

52 könyves kihívás: 31. A kedvenc műfajod alműfajába tartozó regény (krimi alműfaja a women sleuth, avagy cozy mystery)

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr6112182220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása