Várólista

Várólista

Mészöly Ágnes - Szabadlábon

2017. december 29. - eszter.m

molyos adatlap

 A Merítés-díj ifjúsági irodalom kategóriájának köszönhetem ezt az olvasást. Nagyon örülök neki, hogy elolvastam. Főhősünk a 16 éves Dani kerekesszékes, édesanyja egyedül neveli, soha semmit nem tudott az apjáról és mellesleg most kezd igazán beilleszkedni az osztályába, mivel kiderül róla, hogy tehetséges gitáros. De míg az osztályban szinte minden remekül alakul, addig az anyjával való kapcsolata egyre rosszabbra fordul, főleg miután rájön születése titkára. Ennek következtében megkezdődik a nagy, szinte egész Európát körüljáró kaland.

Dani ugyanis kerekesszékestül nekiindul a világnak és Münchenbe repül, majd továbbmegy Amszterdamba, Párizsba és a végcél Barcelona. Őszintén szólva engem először régi kedvencemre, mármint maga a kaland része, az Apám beájulnára emlékeztetett. Abban két csaj nyakába veszi a világot és utazgat, bár az ő utazásuk biztonságosabbnak tűnik, mint Danié.

Ez zavart egyedül. Hogy a fenébe úszta meg ép bőrrel ezt az egészet. És most kicsit spoileres leszek, kirabolják a vonaton, Amszterdamban a piroslámpás negyedben megtámadják, Párizs legdurvább kerületeit járja meg és mégsem esik szinte semmi baja. A legtöbb kárt a tűző nap és a folyadékhiány okozza benne. Személy szerint nem szívesen utazgatnék Nyugat-Európában. Bár nem voltak eddig rossz tapasztalataim, de az elmúlt évek terrorcselekményei után úgy érzem, biztonságosabb Közép-Európa.

Amit kritikaként hoznék fel, a Nyugati pályaudvarról már nagyon régen nincs vonat Aszódra. De tényleg, csak a Keletiből. Nem kellene, hogy ez zavarjon, de mégis idegesített, míg azt a fejezetet olvastam. Bár egyébként onnan már jól megragadta a kis piros színvonalát. Elképzelésem sincs, a lányok milyen jó erőben lehetnek, hogy Danit és a kerekesszéket is sikerült végigszenvedniük. Nem sok mindenre alkalmas ugyanis az a szerelvény, de kerekesszék szállításra biztosan nem.

Egyébként arra is rájöttem, hogy Korea már a magyar ifjúsági irodalomba is bevette magát, mert a fura család (akik önmaguk is megérdemelnének egy külön könyvet) BTS-re bulizik a furgonukban, mert az az anyuka kedvence. Engem mostanában kezdett beszippantani a csapat, a legutóbbi Love Yourself c. albumukkal, de az itt megemlített Fire is nagyon kellemes kis muzsika.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr8913507229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása