Várólista

Várólista

John Layman · Rob Guillory - Chew 1.

2017. február 23. - eszter.m

molyos adatlap

A világméretű madárinfluenza járvány után, melyben 126 millióan haltak meg, köztük 23 millióan Amerikában az FDA többet foglalkozik a kajás ügyekkel, mint a drogokkal, ugyanis betiltották a szárnyas ételeket és csak titokban lehet seftelni a pipihússal, zugéttermekben lehet ilyet kapni. Főhősünk Tony Chu rendőrtiszt, aki különleges képességgel rendelkezik, cibopath, vagyis ha megkóstol bármit, megismeri a múltját, ha egy almáról van szó, akkor látja a fát, amin nőt, látja milyen vegyszerrel ápolták stb. Ha teszem azt olyan étel kerül elé, melybe véletlenül belekerül a szakács egy csepp vére, akkor látja, hogy a szakács őrült sorozatgyilkos, aki eddig 13 nővel végzett. Ez kelti fel az FDA figyelmét és viszik Tony-t a hivatal Kiemelt Ügyek osztályára és beosztják mellé társnak a nagydarab Savoy ügynököt.

Az első közös ügyükben egy Evan Pepper nevű eltűnt egészségügyis után nyomoznak, akinek az egyik ujját egy gyorséttermi hamburgerben találják meg. Tony-nak természetesen rá kell buknia az ujjacskára, hogy mindent megtudjon. Elég undorítónak hangzik! Nem írnám le a spoileres véget, de Savoy végül kegyvesztve hagyja el az FDA-t, miután közli Tony-val, hogy szerinte a madárinfluenza kamu volt és ki fogja deríteni az igazságot. (Egyébként ezen a véleményen van Tony egykoron nagyon menő szakács bátyja, Chow Chu is).

Imádtam, a sztori nagyon meglepő volt első pillantásra. A rajzok nekem nagyon bejöttek és alig várom, hogy a következő történeteket is végig olvassam.

 

52 könyves kihívásból a 17. Egy illusztrált könyv.

A bejegyzés trackback címe:

https://varolista.blog.hu/api/trackback/id/tr9812268132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása